Loading...
Skip to Content

Realisatie

PXL x Pilipili Games

Gamification

In plaats van een boek vol resultaten en aanbevelingen te schrijven, kozen de onderzoekers van het Expertisecentrum PXL Bouw & Industrie voor gamificatie. Hierbij wordt kennis overgedragen door gebruik te maken van spelprincipes en speeltechnieken. Voor de vertaling van hun bevindingen naar een bordspel, deden ze een beroep op spelarchitecten van Pilipili Games, terwijl wij van Verteller zorgden voor de grafische vertaling.

Bordspel

Het doel van het spel is bouwprofessionals op een interactieve manier te laten ervaren hoe ze hun teamwork en efficiëntie kunnen verbeteren, vooral in de voorbereiding van een groot bouwproject. Ze leren spelenderwijs hoe strategische beslissingen in communicatie, rolverdeling en taakuitvoering een impact hebben op het uiteindelijke resultaat. En dat op een leuke en verbindende manier.

Obeya

Het spel is vernoemd naar "Obeya", een Japans begrip dat staat voor 'grote ruimte' en organisaties ondersteunt bij het efficiënt bereiken van hun doelen. Het spelbord is ontworpen als een ruimte waar deelnemers kunnen rondwandelen, waarmee de methodiek wordt benadrukt die normaal gesproken alle muren van de ruimte gebruikt om ideeën uit te wisselen en samen te werken.