Loading...
Skip to Content

Bestemming: Amusee

Wat een turbulente jaren waren dat toch!? Eindelijk is het tijd om alles op een rijtje te zetten en de zaken correct te benoemen: vaarwel éénmanszaak, welkom vennootschap Amusee.

In een klein stationnetje vertrok mijn trein vanuit 2019, vol dromen en ambities. Ik verliet de gebaande paden om mijn eigen weg te banen, weg van de toxische omgeving van mijn vorige werkgever. Mijn doel was duidelijk: geen fulltime baan meer, maar mijn eigen textielbedrijf, Teeville, uitbreiden en combineren met freelancewerk. De eerste klus, voor TBWA Belgium, bracht meteen hoop en vertrouwen in mijn nieuwe avontuur.

Maar nauwelijks was ik vertrokken, of daar lag het corona-virus al op de rails. Mijn trein ontspoorde: freelance-opdrachten verdwenen, workshops werden geannuleerd. De overheid was zoals een afwezige conducteur: ik ving naast de tickets voor de vervangtreinen. Net als velen werd ook mijn reis verstoord, gestrand in een nieuwe realiteit die om een nieuw verhaal vroeg.

Gelukkig was Teeville al lang meer dan zomaar een bedrijf voor mij. Sinds 2007 heb ik het steeds opnieuw uitgevonden, steeds vernieuwend en verrassend in de wereld van mode en textiel. Ondanks de tegenslagen zal Teeville herrijzen, zij het met wat tijd. Het niveau van voor Corona is nog niet bereikt, maar ben goed op weg.

De freelance-wagon was echter volledig vernield. Uit de brokstukken bouwde ik een nieuwe treinstel: Verteller, mijn eigen designstudio. Mijn ervaring in grafisch ontwerp vond hier een nieuwe thuis, en dit werd zelfs de locomotief van mijn nieuwe vennootschap Amusee.

Eén van de verhalen die ik onderweg ontdekte, was dat van de vergeten Leuvense brouwerij La Vignette. Ik creëerde een website en organiseerde wandelingen om dit stukje geschiedenis tot leven te brengen.

Natuurlijk waren er ook vertragingen, zoals de extra wagon van mijn lerarenopleiding die ik met me meetrok. Maar nu, na 1,5 jaar, heb ik deze vracht losgelaten en ben ik afgestudeerd. Deze wagon is nu een extra locomotief geworden, klaar om nieuwe bestemmingen te ontdekken.

Kortom: De trein is weer op weg, en wie weet welke avonturen nog op ons wachten…

Ontdek mijn nieuwe wagons (lees: websites)
www.verteller.be
www.teeville.eu
www.lavignette.beer

En volg me op mijn socials:
LinkedIn Verteller
LinkedIn Teeville
Instagram Verteller
Instagram La Vignette
Facebook Teeville