Loading...
Skip to Content

Het energievolle 2022

Het einde van het jaar is in zicht en overal duiken de overzichten op. Laten we ook eens mee op de kar springen, want 2022 was een ware knaller! EINDELIJK!

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond, ook in Leuven: microbrouwerijen. Kleine, vaak jonge brouwers experimenteren er met speciale, lokale bieren die meestal verrassend lekker zijn. Kevin vertelt over zijn passie: ‘Een droom werd een businessplan, en het businessplan werd realiteit.’

Maar eerst even een sprong in de tijd. 2019 was het jaar dat ik slachtoffer werd van quiet firing. Loopbaanexperte Ann Rens, die me na deze periode voortreffelijk begeleidde, verwoordde dit recent in HLN als buitengepest worden door je werkgever tot je zelf ontslag neemt. Dat laatste heb ik niet gedaan, maar kreeg mijn C4 op het moment dat ik fysiek helemaal op was. Ik was al mijn kracht kwijt, sterker nog ik zat eind 2019 in volle revalidatie.

2020 zou het jaar van de herwonnen vrijheid worden: ik startte vol overgave en met nieuwe moed aan een nieuw hoofdstuk: de tijd was rijp om van mijn bijberoep een hoofdberoep te maken. Deze vrijheid was echter van heel korte duur. Corona weet je wel.

Teeville anno 2020 zou helemaal rond creatieve workshops draaien, aangevuld met freelancewerk als grafisch vormgever. Een zeer succesvol plan tot Corona er anders over besliste. Door het ontbreken van overheidssteun werd ik verplicht andere horizonten te verkennen.

Gelukkig kruiste ik toen het pad van serial prutser Hans Verhoeven, die samen met Shana Egaña Viteri en Wouter Danckaert, mij de beste ondernemerstraining ooit hebben gegeven. Een jaar lang training om mijn business idea scherp te stellen, een jaar lang zoeken welke richting ik zou uitgaan, maar ook een jaar lang werken aan mezelf. Dikke merci voor deze voortreffelijke coaching, merci!

Waar ik anderen in het traject meteen zag boomen, wist ik dat mijn tijd nog wel zou komen. In 2020 en 2021 werden veel zaadjes gedropt. Ik creëerde mijn eigen witbier, experimenteerde met een nieuwe druktechniek,… maar bouwde Teeville om tot een designstudio met specialisatie in Storycatching.

Tegen alle verwachtingen in ontplofte 2022 en wist ik met mijn energie geen blijf.

Na 2 jaar winterslaap ontwaakten de creatieve workshops. Zo belandde ik oa. eind mei met de workshops midden in de needle spiking massahysterie van het Hasseltse We R Young festival en maakte ik mijn opwachting op het grote Pukkelpop festival enkele maanden later. Big ups voor iedereen van VILLA BASTA om dit (mee) mogelijk te maken.

De workshops waren back on track en de designstudio liep op wieltjes met enorm veel uitdagende opdrachten. Aan alle klanten: dankjewel voor het vertrouwen! In juni kreeg ik voor mijn vernieuwde aanpak van Teeville een nominatie voor de LIA-awards in de categorie ‘Best Agency’. Ik stond in het lijstje van de 5 best innoverende bedrijven van Leuven. Toch wel een serieuze erkenning, niet?

Enkele weken later mocht ik terug opnieuw schitteren: in het Belgische Stripmuseum te Brussel werd Lumumba voorgesteld. Ik had namelijk meegewerkt aan een strip over het leven van deze Congolese held.

Voor mijn zijproject La Vignette regende het hoogtepunten. In april verscheen er een artikel over mijn witbier in het Leuvense stadsmagazine LVN, in september kreeg het een verwijzing in de documentaire Leuven Bierstad en dan moest het summum nog komen: in december gebruikte TV-kok Jeroen Meus het bier voor een bereiding in Dagelijkse Kost. Ik denk dat het duidelijk is dat La Vignette de term zijproject onwaardig is.

Mijn ander zijsprongetje: Vinnie & het onderwijs werd uitgebreid met extra uren voor de klas. En nadat ik in januari met glans mijn diploma van copywriter behaalde, startte ik in september met een lerarenopleiding. Wordt dus vervolgd!

Om in gekheid te eindigen gaf ik ook nog eens gestalte aan het hoofdpersonage Vinny Lavignet (wat een naam!?) in het spel Undercover The Gambler, bekend van de gelijknamige serie met Tom Waes en Frank Lammers. Ik belandde zo ook onder de kerstboom bij verschillende huishoudens. Dankjewel Pilipili Games voor deze leuke ervaring en proficiat met dit geslaagde spel.

Kortom 2022 was het jaar van de comeback: vol met heerlijke projecten waar ik mijn energie in kwijt kon. Tot slot een enorm dikke duim voor mijn vrouwtje en kleine Stella (onze teckel) om steeds in mij te blijven geloven. Merci merci!

Laat 2023 maar komen!